May

Okulumuz 5 ve 6'ıncı sınıf öğrencileri öğretmenleri refakatinde Erdemli Çocuk Trafik Eğiti Parkurunu ziyaret ettiler. Trafik eğitimi amacıyla düzenlenen gezide öğrencilerimiz eğlenerek öğrendiler.

May

İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından okulumuz öğrencilerine yönelik Gıda güvenliği ve Obezite konularında eğitim verildi

Nis

Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen Ortaokullar arası  23 Nisan konulu şiir yazma yarışmasında öğrencimiz Adem KURT üçüncü oldu. Ödülünü 23 Nisan 2024 Salı günü Devlet BAHÇELİ meydanında düzenlenen törende Erdemli Kaymakamı Sayın Aydın TETİKOĞLU'ndan aldı. Öğrencimiz ilçemizde düzenlenen yarışmalarda bu yıl ikinci kez dereceye girmiştir.

Öğrencimizi, ailesini ve öğretmenleriniz tebrik ederiz.

23 NİSAN

Yeni bir Türk Devleti,

İşte bugün kuruldu Büyük Millet Meclisi.

Rengârenk balonlar, bayraklarla süslendi.

Mektepleri, meclisleri yükseltti Türk’ün sesi!

İçlerde sevgi, ataya saygı,

Üstüne bile giremez düşmanı nefesi,

Çünkü en yürekli millet, Türk’ün askeri.

Nabızlar yükselsin, coşsun yürekler,

İçimiz sevgi dolsun, dağılsın nefretler.

Sevgisine doyulmaz, eşi benzeri bulunmaz

Atamızdan armağan,

Nasıl mutlu olmaz insan!

ÂDEM KURT

7/A  1

Nis

Erdemli Belediyesi ve Okulumuz işbirliğiyle oyun alanları, yağmur suyu fiderleri, dış cephe ve kapı boyasının yenilenmesi için çalışmalar gerçekleştirdik. Erdemli Belediyesi ekipleri tarafından oyun alanlarımıza Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen projelere uyugun oyun çizgileri çizildi. Yağmur suyu giderlerimiz yenilendi. Dış cephedeki boya kusurları giderildi, okulumuzun  giriş kapısı ve korkulukları yeniden boyandı.

Erdemli Belediyesine okulumuz için yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını okulumuzda düzenlenen etkinliklerle kutladık.

Sunuculuğunu Türkçe Öğretmenimiz Burcu YALÇIN ve Soyal Bilgiler Öğretmenimiz Dilek Aras YÜCEL'in yaptığı programda öğrencilerimiz konuşmalar, şiirler, yarışmalar, tiyatro oyunları gibi etkinlikler gerçeklerştirdiler.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin kurulduğu bu anlamlı günü çocuklarımıza dünyanın tek çocuk bayramı olarak hediye eden Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve Kurtuluş Savaşı kahramanlarımıza teşekürlerimizi sunarız.

Nis

Erdemli İlçe Mlilli Eğitim Müdürlüğü tarafından 27 Nisan 2024 Cumartesi günü Prof. Dr. Nebi Bozkurt Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenecek olan 7'nci Sınıf Matematik Olimpiyatlarına okulumuz Matematik Öğretmeni Serkan ÇİMEN Koordinatörlüğünde hazırlanan aşağıdaki listedeki öğrencilerimiz katılacaktır.

1. Adem KURT

2. Egemen HELVACI

3. Yusuf ÖZTÜK

4. Batuhan BATUŞ

Başarılar diliyoruz.

Nis

Erdemli İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Ekiplerince okulumuz öğrencilerine trafik bilinci eğitimi verildi. Eğitimde, Kurallara uymanın önemi anlatıldı. Eminiyet kemeri bağlama alışkanlığı kazandırılması konusu işlendi. Öğrencilere taşıtların özellik motorsikletlerin ehliyetsiz kullanılmaması anlatıldı. Bu faydalı eğitimi gerçekleştiren ekiplere teşekkür ederiz.

Mrt

Kütüphaneler haftası kutlamaları kapsamında okulumuz 5'inci sınıf öğrencileriyle Erdemli İlçe Halk Kütüphanesine bir gezi düzzenledik. Gezi Okul Müdürümüz Salih GÖKMEN ve Türkçe Öğretmenimiz Burcu YALÇIN rehberliğinde yapıldı. Kütüphane yetkilileri öğrencilerimizi misafirperver bir şekilde ağırlayıp kütüphane ve kitaplar hakkında bilgilendirme yaptılar. Okulumuzun düzenlediği kütüphane ziyaretlerinin geleneksel hale gelmesini planlamaktayız.

Mrt

İstiklal Marşımızın kabulünün 10'üncü yıl dönümününü kutladık ve İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif ERSOY'u andık. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve şiirler okundu. Öğrencilerimizin hazırladığı İstiklal Marşı Oratoryosu sunuldu. Ayrıca okulumuzda düzenlenen İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışmasında birinci olan öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Şbt

Waste Busters Doing Art/Atık Avcıları Sanat Yapıyor konulu etwinning projemizi başlatmış bulunuyoruz.

Topladığımız atık malzemelerle ünlü ressamların tablolarını tekrar yaparak çevre bilinci konusunda sanatsal bir duruş sergilediğimiz projemizin ortaklarını ise Mersin'den ve Türkiye geneli çeşitli okulların yanı sıra Romanya'dan ve Polonya'dan okullar oluşturmaktadır.

TEKNOFEST 2024’te Toplam 85 Milyon TL Ödül ve Maddi Destek!

Ara

Mehmet Akif Ersoy, 1873 yılında İstanbul'da doğdu. Şairdi, eğitimciydi, sendikacıydı. İstiklal savaşında vatan savunmasında görev aldı.

Yüreğinde, dilinde, kaleminde vatan vardı her zaman. 63 yıllık ömrünü, bayrağına, imanına ve milletine adadı.

"Korkma!" diye başlayan İstiklal Marşı'nı yazarak, bir ulusun kahramanlık destanının sesi oldu.

Tömük Dr. Mustafa Erden Ortaokulu olarak İstiklal Şairimizi öğrencilerimizin hazırladığı programla andık. Törende şairimizin hayatı, Kurutluş Savaşımızdaki yeri, sanatçı kişiliği ve eserleri hakkında bilgiler verildi. Şiirlerinden örnekler okundu.

Geçmişten adam hisse kaparmış... Ne masal şey!

Beş bin senelik kıssa,yarım hisse mi verdi?

Tarihi tekerrür diye ta’rîf ediyorlar;

Hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi?

Ara

Öğrencilerimizin meslek seçimlerinde rehberlik etmek amacıyla ilçemizde bulunan liselere mesleki tanıtım gezisi düzenledik. Geziye sekizinci sınıf öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz katıldı.

Ara

Okulumuz 5'inci ve 6'ıncı sınıf öğrencileri iklim ve çevre konularında bilinç kazandırma amaçlı düzenlenen gezide Mersin Büyükşehir Belediyesi Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezini ziyaret etti. Gezi Okul Müdürümüz Salih GÖKMEN'in başkanlığında, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Damla SARIBAY, Sosyal Bilgiler Öğretmeni Dilek Aras YÜCEL ve Fen Bilimleri Öğretmeni Murat OYMA'nın sorumluluğunda gerçekleşti.

Kas

24 Kasım öğretmenler gününü coşkuyla kutladık. Öğretmenler günü dolayısıyla okulumuzda kutlama programı düzenledik.